top of page
Svedjehamn kalasatama fiskehamn UNESCO

VISIT BJÖRKÖ

Välkommen till UNESCO:s världsarv

Världsarv är en kultur- eller naturmiljö som anses vara så unik och värdefull att det är viktigt att skydda den. Världsarven är namngivna av Unesco under FN. 2006 togs Kvarken med på Unescos världsarvslista som en del av Höga Kusten/Kvarkens skärgårds världsarvsområde. Kvarkens skärgård och Höga kusten i Sverige är varandras motsatser.​

Bodvattnet Bodagård gammal fiskehamn

RES OCH VANDRA MITT I DEN UNIKA NATUREN

Salteriet sommar cafe

Den autentiska fiskebyn och hamnen erbjuder fina möjligheter att campa i hjärtat av naturen och lära känna världsarvet.

Boka logi i en privat bastustuga vid havet
Fisherman´s cottage 
eller på Svedjehamn Camping 
-
ställplatser med el, dusch, wc, kök med lounge och terrass, grillplats, tömning av septitank, bokbyte, spel och trampolin! Öppnat i juni 2024. Boka här via matkaparkki eller Campcation.
Även tältplatser tillgängliga!
-> Boka din plats för tältet här

 

Service

Björköby och Svedjehamn erbjuder mångsidig service och möjligheter för naturvandrare och dagsutflykter. Bodvattnet runt och Långgrundets naturstigar avgår från Svedjehamn. Stigarna går förbi Saltkarets utsiktstorn, som erbjuder fantastisk utsikt över hamnen och havet. I hamnen finns sommarcaféet Salteriet, en badplats, en hantverksbutik och en ny campingplats öppnar 2024. Nu finns det ställplatser med el för husbilar och husvagnar. Den renoverade stranden är lämplig för barn och ligger bara cirka 500 meter bort till fots. 

Björköby har ett museum, minigolf, en idyllisk bybutik, ett värdshus och en bykyrka. Det är möjligt att hyra cyklar från flera ställen för att besöka byn.  Den kulturella och idylliska fiskarbyn med dess gamla välskötta hus och byggnader är redan i sig själv något att se!

Upplev havets och Björkös fridfulla och charmiga miljö vid Östersjöns pärla.

Skärgård, solnedgång och natur - här kan du koppla av från vardagen!

Magnifika havslandskap, fridfull  atmosfär och fantastiska fiske- och friluftsmöjligheter i det unika världsarvet Kvarkens skärgård.

På nya Svedjehamns camping kan du övernatta i egen husbil, -vagn eller i tält. De som övernattar på området har tillgång till gemensamma sanitära utrymmen, samt kök och matsal och lounge. Exklusiva glampingtält finns snart också att hyra. De flesta av husbilsplatserna är utrustade med elstolpar. 

Svedjehamns Camping har öppnat sommaren 2024. Bokning kan göras t.ex. via Matkaparkki eller Campcation.

Boende i bastustugan "Fisherman´s cottage" kan bokas via Airbnb här.

VÄLKOMMEN!

KONTAKT

SVEDJEHAMN CAMPING / FISHERMAN´S COTTAGE

JesLin Oy

Björkövägen 1006 SVEDJEHAMN

0442711522

Tack för att du skickade in!

De Geer Finland archipelago nature
bottom of page